انجمن علمی گروه مهندسی منابع طبیعی گرایش شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
درباره وبلاگ


«بسم الله الرحمن الرحيم؛ الحمد للـه رب العالمين والسلام والصلوه علي سيدنا ونبينا محمد وآله الطاهرين وصحبه المنتجبين؛ اللهم عجل لوليك الفرج والعافيه والنصر واجعلنا من خير انصاره واعوانه والمستشهدين بين يديه.» با عرض سلام؛ اعضای انجمن علمی مهندسی منابع طبیعی گرایش شیلات (تکثیر و پرورش آبزیان) دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ورود شما را به وبلاگ این انجمن خوش آمد می گویند.
آخرین مطالب
جمعه 28 مهر 1391برچسب:شیلات,#gi,tda,تولید,مثل,, :: 16:19 :: نويسنده : فاطمه خدادادیان

ژله فیشها ازقدیمترین موجودات زنده دریایی بوده که از650 میلیون سال قبل ( قبل ازدوران دایناسورها ) تا بحال دردریاها زیست می نمایند. ژله ها ازنظر شکل، اندازه ورنگهای متنوع  به گونه های مختلف تقسیم بندی می شوند.
بکارگیری نام
Fish یا ماهی برای ژله ها به طورعلمی غلط وبی اساس می باشد به همین علت موزه آبزیان آمریکا کلمه Jellies یا seajelliesرا برای این آبزی پیشنهاد می کند.

ژله ها درکشوریونان بعلت شکل فنجان مانند آن به
Skyphos یا جام شراب معروف می باشند.

 

ژله فیش

درسیستم رده بندی، ژله فیشها متعلق به سلسله Animalia، زیرسلسله Eumetazoa ، راسته Cnideria  وزیرراسته Medusozoa  می باشند. ژله فیشها از نظر خصوصیات مورفولوژیکی متعدد بوده وازمرحله     Classesاشتقاق پیدا می کنند. به طوریکه کلیه ژله فیشها موجود دردنیا درچهار کلاسه معروف قرارمی گیرند که عبارتند از:



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 27 مهر 1391برچسب:, :: 18:32 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده





محورهای همایش :
تکثیر و پرورش ماهیان زینتی (ماهی ها و سایر آبزیان)
تغذیه و غذای زنده
بهداشت و بیماریها
بازاریابی
اکولوژی
فیزیولوژی
ژنتیک و اصلاح نژاد
مهندسی آبزیان زینتی (ساخت و تجهیزات آکواریوم های شور و شیرین)
مدیریت کارگاه های زینتی
سلامت و بهداشت روانی جامعه
 

شماره حساب : 0107620775006 به حساب دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل صندوق پژوهش
پست الکترونیکی همایش:   fishery@baboliau.ac.ir
 
هزینه های ثبت نام با مقاله:
دانشجویان: 200000 ریال
آزاد : 400000 ربال
هیات علمی: 600000 ریال
هزینه های ثبت نام بدون مقاله (جهت حضور در همایش)
200000 ریال
 
دانشجویان عضو انجمن علمی شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل با ارائه کارت عضویت از 50 درصد تخفیف برخوردارند.
 
 
·       مدارک دانشجویی ، هیات علمی یا عضویت در انجمن علمی شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل به همراه مقاله کامل و تصویر فیش واریزی به آدرس پست الکترونیکی همایش ارسال گردد.
آدرس سایت :

 www.baboliau.ac.ir

 به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، رئيس سازمان شيلات ايران گفت: طي سال 90 حدود 210 ميليون دلار صادرات محصولات شيلاتي در كشور بود كه پيش بيني مي شود اين رقم امسال از مرز 350 ميليون دلار عبور كند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت غلامرضا رازقي افزود: پيش بيني مي شود امسال بيش از 800 هزار تن محصولات شيلاتي در كشور توليد شود.وي افزود: اين ميزان در سال 89 در حدود 663 هزارتن و در سال 90 به 735 هزارتن ارتقا پيدا كرد و اين روند با توجه ظرفيت هاي خوبي كه در آب هاي داخلي و ساحلي است، مورد توجه قرار گرفته است. رئيس سازمان شيلات ايران با تاكيد بر اينكه روند موجود در زمينه آبزي پروري در كنار كشاورزي به عنوان يك اولويت مهم مورد توجه است، افزود: در حال حاضر بحث دو منظوره كردن كشاورزي در قالب آبزي پروري در كنار كشاورزي مورد توجه است. رازقي با بيان اينكه در زمينه دو منظوره كردن كشاورزي گام هاي خوبي در كشور صورت گرفته و نتايج خوبي حاصل شده است افزود: بحث دو منظوره كردن كشاورزي به عنوان اولويت مهم شيلات ايران و مراكز استان ها مورد تاكيد است. رئيس سازمان شيلات ايران پرورش ماهي در قفس در سدها را يكي از برنامه هاي مهم شيلات ايران دانست و افزود: در اين روش گام هاي خوبي در زمينه توسعه آبزي پروري صورت گرفته است. رازقي كشورهاي همسايه، چين، كره و كشورهاي اروپايي را مهمترين بازارهاي هدف صادراتي محصولات شيلاتي ايران اعلام كرد و افزود: ارتقاء سطح صادرات شيلات ايران به كشورهاي مختلف جهان در دستور كار است. رئيس سازمان شيلات ايران، افزود: بيشترين ميزان صادرات محصولات شيلات ايران شامل محصول ماهيان گرم است كه به كشورر عراق صادر ميشود همچنين محصول ميگوي ايران نيز به كشورهاي اروپايي بخصوص اسپانيا و فرانسه صادر مي شود. رازقي با ارشاره به تعامل سازنده دستگاه هاي مرتبط در حوزه آبزي پروري، به چشم انداز مطلوب بخش آبزي پروري در حوزه توليد و صادرات اشاره كرد و افزود: با توجه به تعامل سازنده و مطلوبي كه در حوزه شيلات داريم اميدواريم موانع و مشكلات در اين بخش مرتفع شده و به دستاوردهاي خوبي در اين بخش برسيم. وي در ادامه از افزايش توليد بيش از 13 هزار ميگوي پرورشي طي سال جاري خبرداد و گفت: اين ميزان در سال 89 بيش از شش هزار و 700 تن و در سال 90 هشت هزارتن بوده است و امسال به بيش از 13 هزار تن مي رسد كه بيش از 50 درصد اين محصول صادر مي شود. رازقي با اشاره به بسته حمايتي 100 ميليارد توماني دولت از پرورش كنندگان ميگو افزود: اين بسته حمايتي به بانك هاي عامل ابلاغ شده است كه اين بسته موجب ايجاد دلگرمي در پرورش دهندگان ميگو شد.

یک شنبه 23 مهر 1391برچسب:, :: 13:18 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

 

سواحل شهر بندرگاهی آكاپولكو در ایالت گوئرِرو در جنوب مكزیك در روزهای اخیر مهمان جمعیت انبوهی از ماهی‌ها شده‌اند.

به گزارش 3 نسل به نقل از ایسنا، این میزان به قدری زیاد است كه از بالا مانند یك لكه نفتی بزرگ دیده می‌شود.

هزاران ماهی ساردین، كولی، راه‌راه و ماكرل در سواحل مكزیك موج می‌زنند.

بسیاری معتقدند هجوم ماهی‌ها در اثر سونامی ژاپن اتفاق افتاده است. البته متخصصان هنوز در مورد این واقعه نظری نداده‌اند.

ماهیگیران خوشحال با قایق‌های چوبی خود به دریا رفته و بدون استفاده از تور یا قلاب تنها با اكتفا به یك سطل ماهیگیری می‌كنند.

ریچ بریج، یك زمین‌شناس سازمان زمین‌شناسی آمریكا در مورد این واقعه می‌گوید: این پدیده جزو وقایعی است كه انسان دوست دارد بین آنها ارتباطی ایجاد كند، ‌اما كسی چه‌می‌داند؟‌ سونامی می‌تواند جریانات منطقه‌ را تغییر دهد اما نمی‌توان به راحتی بین این وقایع ارتباط ایجاد كرد.

یک شنبه 23 مهر 1391برچسب:, :: 13:14 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

 

پنگوئن,کشفیات علمی

طبیعت شناسی به نام "دیوید استفنز" در حاشیه جزیره شتلند جنوبی به صورتی اتفاقی نوعی پنگوئن زال را مشاهده کرده است.
وی می گوید با وجود تنوع رنگی که در نقشهای صورت پنگوئنها وجود دارد، تمامی این جانداران از الگوی استاندارد رنگی سیاه و سفید برخوردارند. وجود چنین استتاری برای پرنده های غواص بسیار ضروری است اما ظاهرا در این میان استثنائی نیز وجود دارد. وی در این سفر به سوی قطب جنوب پنگوئنی سفید را مشاهده کرد که به صورت کامل هم زال نبود بلکه از چشمهای رنگی و الگوی رنگ و رو رفته ای از بدن پنگوئنهای چانه نواری یا Chainstrap برخوردار بود.
بسیاری از محققان از چگونگی توانایی بقای این پرنده عجیب در شگفتی هستند، با وجود اینکه رنگبندی غیر عادی بدن ماهیگیری را برای این پنگوئن زال کمی دشوار می کند، اما دیگر جنبه های زندگی این پرنده روالی عادی دارد. پنگوئنهای زال میزانی رقیق از رنگدانه ها را دارند اما هنوز از چشمهای رنگی برخوردار هستند.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، جانورشناسان دلیل این بی رنگی پنگوئن را جهش ژنتیکی می دانند که منجر به رقیق شدن رنگهای پر بدن پنگوئن شده است و در نتیجه رنگ سیاره پرهای بدن پنگوئن به صورت یکدست روشن شده و ظاهری به رنگ قهوه ای کمرنگ و مایل به زرد را در پرنده ایجاد کرده است.

یک شنبه 23 مهر 1391برچسب:, :: 13:11 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

خرچنگ کوتوله ی نارنجی یا خرچنگ نارنجی دارف به علت رنگ زیبا و اندازه ی کوچکی که دارد یکی از محبوب ترین خرچنگ های آب شیرین محسوب می شود. خرچنگ نارنجی حداکثر تا 5 سانتی متر رشد می کند. این نوع خرچنگ از طریق تکثیر گزینشی در کشور آلمان به وجود آمده است.

خرچنگ نارنجی موجودی بسیار صلح جو است و هیچ صدمه ای به گیاهان آکواریوم، ماهی ها و سایر نرم تنان وارد نمی کند. آکواریوم خرچنگ نارنجی باید دارای گیاه و تکه های سنگ و چوب باشد تا فضاهایی همچون غار برای پنهان شدن خرچنگ فراهم آید. دمای 17.5 تا 26.5 درجه ی سانتی گراد و پی هاش 6.8 تا 8.0 برای این خرچنگ مناسب است.

خرچنگ نارنجی دارف مانند سایر خرچنگ های آب شیرین موجودی همه چیز خوار است و باید با انواع غذاهای پروتئینی و گیاهی تغذیه شود. همچنین فراهم کردن غذاهای زنده مانند ماهی های بسیار ریز و کم تحرک برای خرچنگ نارنجی موجب رشد و سلامت بیشتر و بهتر این خرچنگ می شود. غذاهای گیاهی همچون هویج، اسفتاج، لوبیا و کدو از غذاهای مورد علاقه ی خرچنگ نارنجی هستند. غذاهای پروتئینی نیز همچون کرم خونی، کرم خاکی، آرتیمیا و غذاهای خشک آماده برای خرچنگ نارنجی مناسب هستند.

نگهداری خرچنگ نارنجی با ماهیان صلح جو و آرامی مانند گوپی، مولی، پلاتی، دم شمشیری و انواع تترا بهترین گزینه است. از نگهداری این خرچنگ با ماهیان پرخاشگری همچون سیچلایدها و برخی از لوچ ها باید خودداری شود. چرا که خرچنگ به یک وعده ی غذایی برای این ماهیان تبدیل خواهد شد.

خرچنگ نارنجی خرچنگ دارف نارنجی

یک شنبه 23 مهر 1391برچسب:, :: 13:8 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

 


 
http://www.rozanehonline.com/rozanehgroup/esfand90/fool-animal/25.jpg

یک شنبه 23 مهر 1391برچسب:, :: 12:56 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

سفره ماهی آب شیرین با نام های هیستریکس و ماترو نیز شناخته می شود. در کل سفره ماهیان دارای 19 گونه ی متفاوت هستند که دو گونه ی آن ها در آب های شیرین زندگی می کنند. زیستگاه این ماهی رودخانه های جنوب شرقی آمریکا می باشد. دارای بدنی دوار می باشد که سایز آن از 25 سانتی متر تا 1 متر متفاوت است. سفره ماهی آب شیرین دارای دندان هایی در قسمت زیری بدنی است. برخی از گونه های این ماهی دارای دمی زهراگین هستند که این ویژگی آن ها را از پیرانا ها نیز خطرناک تر می کند.

پی هاش 6.5 تا 6.8 و دمای 25 درجه ی سانتی گراد برای این ماهی مناسب است. سفره ماهیان آب شیرین ماهیانی صلح جو هستند که تا 10 سال عمر می نمایند. این ماهیان به آکواریومی با حجم 400 گالن نیاز دارند. معمولا" به صورت تک نگهداری می شوند. چرا که در زمان همسر طلبی، معمولا" رفتارهای ماهی نر موجب مرگ ماهی ماده می گردد.

نگهداری از این ماهیان کار آسانی نیست. فیلتراسیون مناسب و کنترل مکرر میزان نیترات آب الزامی است. همچنین بخاری مورد استفاده در آکواریوم این ماهی باید دارای حفاظ باشد. در غیر این صورت در صورت برخورد ماهی به بخاری، ماهی به شدت دچار سوختگی می شود.

ماهی نر به وسیله ی لوله ی جفتگیری خود از ماهی ماده تشخیص داده می شود. تکثیر این ماهی در صورت انتخاب جفت مناسب کار آسانی است. لازم به ذکر است که بیشتر گونه های سفره ماهیان بچه های خود را به صورت زنده به دنیا می آورند.

غذاهای باکیفیت همچون میگو و دل، انواع نرم تنان مانند صدف و حلزون و خزندگانی چون کرم خاکی برای این ماهی مناسب اند.

ماهیان کف زی مانند لجن خوارها برای نگهداری با این کاهی مناسب نیستند. زیرا به قسمت زیر شکم سفره ماهی صدمه وارد می کنند.

سفره ماهی آب شیرین

یک شنبه 23 مهر 1391برچسب:, :: 12:52 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

ماهی سرسوسماری از جمله ماهیانی است که به ندرت در آکواریوم ها دیده می شود. شاید یکی از دلایل این موضوع رشد بیش از اندازه ی این ماهی باشد. سر سوسماری تا ۱۷۵ سانتی متر رشد می کند و به به آکواریومی با حداقل حجم ۲۲۵۰لیتر نیاز دارد. زیستگاه سرسوسماری آمریکای جنوبی است. از مشخصه های این ماهی پوزه ی بزرگ آن است که تقریبا" دو برابر سر ماهی است. دارای بدنی استوانه ای است که با پولک های لوزی پوشیده شده است. ماهی های بالغ دارای رنگ کرم همراه با نقاطی بزرگ بر روی بدن و باله ها هستند. سر سوسماری دارای یک ردیف دندان های تیز است که این ماهی را برای نگهداری در آکواریوم نامناسب می گرداند. این ماهی جهنده ی خوبی است و در صورتی که اندازه ی بزرگی داشته باشد قطعا" به درپوش آکواریوم صدمه وارد می نماید.

آکواریوم این ماهی نیاز به گیاه و فضاهایی برای پنهان شدن ماهی دارد. دمای ۲۳ تا ۲۷ درجه ی سانتی گراد و پی هاش ۶.۶ تا ۷.۲ برای این ماهی مناسب است.

تکثیر سرسوسماری کار نسبتا" دشواری است. ماهی ماده در زمانی که احساس خطر کند نوزادان را در دهان خود جمع آوری می نماید. نوزادان این ماهی رشد سریعی دارند و به سرعت دارای دندان می شوند. این عامل سبب می شود تا نوزادان بزرگ تر به نوزادان کوپک تر صدمه وارد کنند و حتی بزرگ تر ها از کوچک تر ها تغذیه نمایند.

سرسوسماری را می توان با غذاهایی همچون ماهی، دل گاو و انواع کرم تغذیه نمود. اما ماهی بهترین گزینه برای تغذیه ی سرسوسماری است و ممکن است که این ماهی سایر غذاها را نپذیرد.

       سرسوسماری

یک شنبه 23 مهر 1391برچسب:, :: 12:8 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

ماهی آروانای سیاه بومی جنگل های شناور آمازون است. آروانا دارای بدنی کشیده و استخوانی است. تفاوت آروانای سیاه با آروانای نقره ای بسیار ناچیز است. آروانای سیاه دارای بدنی تیره تر نسبت به آروانای نقره ای است و همچنین انتهای باله های آن نارنجی رنگ است. این ماهی در محل زندگی طبیعی خود از حشرات و ماهیان کوچک تر از خود تغذیه می کند. آروانا برای شکار حشرات، خود را به بیرون از آب پرتاب می کند. این ماهی قدرت پرش بسیاری دارد و در محیط طبیعی می تواند تا 1 متر بالاتر از آب جهش انجام دهد. این ماهی برای شکار حشرات، در زیر محل مورد نظر کمین کرده و طعمه را با چشمان خود زیر نظر می گیرد. سپس با یک پرش سریع طعمه را با دهان خود می گیرد. ماهی آروانا می تواند با استفاده از کیسه ی هوایی خود لحظاتی بیرون از آب زنده بماند.

آروانا رشد زیادی دارد و می تواند تا 90 سانتی متر رشد کند. به همین دلیل به آکواریومی بزرگ با حداقل حجم 945 لیتر نیاز دارد. برای کف آکواریوم این ماهی بهتر است که از شن ریز استفاده شود و همچنین گیاهان انعطاف پذیر در آکواریوم قرار گیرند. در قسمت بالایی آکواریوم باید فضای فراوانی برای شنا کردن ماهی وجود داشته باشد. سطح آکواریوم آروانا حتما" باید با یک در پوش مقاوم و محکم پوشانده شود. زیرا همان طور که گفته شد آروانا پرشگر قدری است. دمای 23 تا 28 درجه ی سانتی گراد و پی هاش 6.0 تا 7.0 برای این ماهی مناسب است.

ماهی آروانا پس از تخمریزی، تخم ها و نوزادان را در دهان خود نگهداری می کند که این مسوولیت به عهده ی ماهی نر است. نوزادان تا زمانی که به سن بلوغ برسند در دهان پدر خود نگهداری می شوند. این دوره 50 تا 60 روز به طول می انجامد. در محیط طبیعی زندگی، نوزادان آروانا به راحتی توسط سایر ماهی ها از جمله سیچلایدها شکار می شوند. به همین دلیل بهتر است که در زمان تخمریزی و نگهداری از نوزادان، ماهی آروانا به صورت انفرادی در یک آکواریوم نگهداری شود.

ماهی آروانا غذاهای مختلف را می پذیرد. در کل غذاهایی که در سطح آب شناور بمانند برای این ماهی بهتر هستند. حشرات و ماهی های زنده بهترین خوراک برای ماهی آروانا است. میگوی خشک شده و غذاهای اقیانوسی نیز برای این ماهی مناسب است.

توصیه می شود که ماهی آروانا به صورت تک در آکواریوم نگهداری شود. زیرا در صورت برخورد با سایر ماهی ها دچار زخم های بدنی فراوان می شود. برای مثال بدن ماهی آروانا با یک ضربه ی ماهی اسکار از وسط می شکند. البته اندازه ی ماهی ها نیز مهم هستند.

اگر قصد خرید ماهی آروانا را دارید به این نکنه توجه داشته باشید که ماهی آروانای سالم دارای سبیلک هایی صاف و در راستای بدن ماهی است. در صورت شکسته یا خمیده بودن این سبیلک ها، ماهی مورد نظر ماهی مرغوبی نخواهد بود.

آروانای سیاه

جمعه 21 مهر 1391برچسب:, :: 20:24 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

 این زالوی بزرگ و ترسناک برای اولین بار در کشور پرو توسط یک دختربچه کوچک کشف شده است. بر خلاف سایر زالوها که بر روی بدن قربانی خود باقی می مانند و به مکیدن خون می پردازند این گونه از زالو با استفاده از دندان های بسیار تیز خود در بدن قربانی شکاف ایجاد کرده و به درون آن نفوذ می کند

جدیدترین حیوانات

گردش خانوادگی در دهان آرواره ماهی پدر

بسیاری از انسانها مایل به محافظت و نزدیك نگه داشتن خانواده خود هستند اما آرواره ماهی خالدار این نزدیكی را به حداكثر رسانده و فرزندان خود را در دهان حمل می‌كند.

ایسنا:  این ماهی به ندرت به انجام چنین كاری می ‌پردازد ولی یك عكاس فلوریدایی در یك فرصت نادر توانسته یك آرواره‌ماهی پدر را به تصویر بكشد كه خانواده خود را برای تفریح در دهان گذاشته و در دریاچه وورث‌لاگون می‌گرداند!

آرواره‌ماهی خالدار یك دهان‌پرور بوده و از این رو گونه‌های نر به انتقال تخم ها در دهانشان می پردازند و تا زمان تولد از آنها در برابر شكارچی‌ها محافظت می‌كنند.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

این حمل و نقل دهانی بین پنج تا هفت روز به طول می‌انجامد.

ماهی به تصویر درآمده در یك طرف صورت خود از برآمدگی‌هایی برخوردار بوده اما همچنان به حفاظت از فرزندان خود ادامه می‌دهد.

این برآمدگی‌ها نشانگر رویایی با یك كرم شب‌تاب بوده كه باعث ایجاد این صحنه بدیع از مهر پدری در دنیای حیوانات شده است./ایسنا

چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 19:49 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

حلزون شیپوری مالزیایی گزینه ی مناسبی برای نگهداری در آکواریوم های آرام برای نظافت خزه ها و جلبک های آکواریوم محسوب می شود. حلزون شیپوری یکی از فعال ترین حلزون های آب شیرین است که دارای رنگ ها و نقش های مختلفی است. شهرت این حلزون قدرت فوق العاده ی او در تمیز کردن و از بین بردن خزه ها از روی شیشه، گیاهان و سنگ ها است. حلزون ها همچنین غذاهای مانده در کف آکواریوم که احتمال فاسد شدن دارند را نیز مصرف می کنند. برخلاف بیشتر حلزون ها که گاهی اوقات حتی آفتی برای آکواریوم محسوب می شوند، حلزون شیپوری هیچ ضرری برای آکواریوم ندارد.

حلزون شیپوری به شرایط خاصی در آکواریوم نیاز ندارد و خود را با شرایط مختلف وقف می دهد. تنها نیاز حلزون در آکواریوم، نور است. نور موجب رشد بیشتر خزه و در نتیجه فراهم آمدن غذا برای حلزون می شود. ویژگی منحصر به فرد حلزون شیپوری صدمه وارد نکردن به گیاهان آکواریوم است. دمای 20 تا 27 درجه ی سانتی گراد و پی هاش 7.0 تا 8.0 برای حلزون شیپوری مناسب است.

استفاده از داروهایی شامل ترکیبات مس در آکواریوم این ماهی کار خطرناکی است. چرا که این عمل حلزون را در معرض مرگ قرار خواهد داد.

در صورت مناسب بودن شرایط آکواریوم و فراهم بودن غذای کافی، حلزون شیپوری نیز مانند سایر حلزون ها در آکواریوم تخمگذاری می نماید. نگهداری از نوزادان حلزون به شرایط خاص و اقدامات خاصی نیاز ندارد.

نگهداری حلزون شیپوری با ماهیان گیاهخوار بهترین گزینه ی نگهداری می باشد و نگهداری این حلزون با ماهیان گوشتخوار موجب مرگ حلزون می شود.

                                  

چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 19:45 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

حلزون سیب امروزه در بیشتر آکواریوم های آب شیرین نگهداری می شود که علت آن سادگی نگهداری و فواید این نرم تن است. از جمله فواید این حلزون، علاقه ی زیاد او به خزه ها و جلبک هاست که این امر موجب می شود شیشه ی آکواریوم را به خوبی تمیز کند. در برخی مواقع اشتهای بیش از حد این حلزون موجب می شود که به گیاهان درون آکواریوم صدمه وارد کند که این یک نکته ی منفی است. رقابت این حلزون بر سر غذا با سایر نرم تنان درون آکواریوم قابل توجه است. حلزون سیب بدن بزرگ خود را بر روی غذاهایی که در کف آکواریوم انباشته شده اند قرار می دهد تا غذا از دید سایر موجودات درون آکواریوم محفوظ بماند. از جمله دیگر نکات منفی این حلزون رشد بیش از اندازه ی آن تا 14 سانتی متر است. در کل رمز موفقیت در نگهداری از حلزون سیب این است که محیط زنگی حلزون به گونه ای باشد که خصوصیات منفی کمتر بروز کنند و خصوصیات مثبت در بالاترین حد خود را نشان دهند.

حلزون سیب دارای رنگ های متنوعی است. از جمله رنگ های این حلزون می توان به قهوه ای، قهوه ای مایل به زرد، سفید، زرد و حتی آبی، بنفش، صورتی و سبز اشاره نمود. حلزون سیب با نام حلزون طلائی نیز شناخته می شود. نگهداری این حلزون در آکواریومی با شرایط رشد سریع خزه ها و گیاهان مناسب است. به طور متقابل نگهداری این حلزون در آکواریوم با گیاهان حساس و دیر رشد اصلا" توصیه نمی شود. حلزون سیب توانایی قابل توجهی در تغییر رژیم غذایی خود دارد. این نرم تن می تواند انواع گیاهان، غذاهای سایر ماهی ها و حتی ماهی های مرده را به عنوان غذا مصرف کند.

در آکواریوم های خانگی، فعالیت حلزون سیب بیشتر در طول شب انجام می گیرد و در هنگام روز به مناطق تاریک تر آکواریوم پناه می برد. دمای 18 تا 28 درجه ی سانتی گراد و پی هاش 6 تا 8 برای حلزون سیب مناسب است.

تولید مثل و تکثیر حلزون سیب به سادگی صورت می پذیرد. در صورت مساعد بودن شرایط آب و بالا بودن دما، حلزون سیب در آکواریوم تخمریزی می نماید. این امر، ویژگی مثبتی محسوب نمی شود. چرا که در صورت تکثیر، به سرعت تعداد این حلزون در آکواریوم زیاد می شود و زندگی برای سایر ماهی های آکواریوم غیر ممکن می گردد. برای جلوگیری از این اتفاق نگهداری یک حلزون در آکواریوم توصیه می شود.

 حلزون سیب حلزون طلائی

جمعه 14 مهر 1391برچسب:, :: 11:32 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

سخت پوستان بزرگترین زیر شاخه از شاخه بند پایان بشمار میاید که بیش از 4200 گونه را در خود جای داده است که اکثراً دریازی بوده وتعدادی نیز در آبهای شیرین زیست می کنند و همچنین برخی خشکی زی بحساب میایند


این زیر شاخه دارای 10 رده است که دراین میان رده سخت پوستان عالی از جایگاه ویژه ای برخوردار وحدود 4/3 گونه های سخت پوست را شامل میشود وبه دو زیر رده Phyllc caridae و Bumalacostraca تقسیم می گردد که اولی تنها به یک راسته یعنی نازک سپران ودومی به 4 فوق راسته :هم خرچنگیان ،مسلح خرچنگیان ،خرچنگهای حقیقی و کیسه خرچنگیان تقسیم می شوند.


فوق راسته خرچنگهای حقیقی شامل دو راسته اوفاسیان و ده پایان است .راسته ده پایان از چندین زیر راسته تشکیل می یابد که مهمترین آنها را میتوان زیر راسته ده پایان شناور دانست که دارای سه دون راسته :Penaeidea ,Caridea ,Stenopodidea  می باشد .مهمترین و بیشترین اقلام سخت پوستان تجاری متعلق به دون راسته penaeidea  هستند که از دو خانواده تشکیل شده که عبارتند از : Sergestoidea ,Penaeoidea

Penaeoidea شامل چهار خانواده زیر است :

  Solenocerida

    Aristaeidae 

  Sicyoniidae

 Penaeidae 

پنائیده بزرگترین خانواده و دارای بیش از 300 گونه در سراسر جهان بوده که در 12 جنس جای گرفته اند و تقریباً 80% آنها از نظر تجاری و صنعت صید مهم می باشند تمامی 24 گونه میگوئی که به نوعی در جهان تکثیر ویا پرورش می یابند متعلق بهاین خانواده هستند جنس های خانواده پنائیده بشرح زیر است :

 

 parapenaeus             Artemesis                    
             
Atypopenaeus            protrachypenaeu        

Macropotasma              Trachypenaeus         

Matapenaeus               Kiphopenaeus          

                                           penaeu              Metapenaeops          s                                         



 

تفاوت بین prawn , shrimp

بر اساس تعریف سازمان کشاورزی و خوارو بار جهانی (FAO) واژه shrimp  به انواع میگوهای آبهای شور و لب شور اطلاق می شود و prawn  به میگوهای آبهای شیرین (وبطور مشخص گونه های متعلق به جنس  Macrobrachium ) اشاره می نمایید .در کشورهای آسیای جنوب شرقی ایندو واژه برای مقصود دیگری بکار می روند .در این کشورها (بویژه فیلیپین ،تایوان و اندونزی )shrimp در بر گیرنده میگوهای با اندازه کوچک است و واژه prawn  برای میگوهای با اندازه بزرگ بکار میرود چنین کاربردی از دو واژه فوق در بسیاری از کشورهای دیگر نظیر استرالیا ،ایالات متحده و...وجود ندارد .

2-تقسیم بندی میگوها از نقطه نظر مکان زیست :

از نظر درجه شوری آبی که میگو ها در آن بسر میبرند ،آنها را به دو گروه میگوهای دریازی ومیگوهای آب شیرین تقسیم می نمایند .هر یک از افراد این دو گروه بسته به اینکه دامنه درجه حرارت مطلوب برای رشدو تولید مثل آنها چه مقدار است به سه دسته مختلف قابل تفکیک هستند که عبارتند از :

-میگوهای آبهای سرد در آبهایی بسر می برند که حداکثر درجه حرارت در فصل تابستان 20 درجه سانتی گراد است .

-میگوهای آبهای گرم که آبهایی بسر می برند که حداقل درجه حرارت در فصل زمستان 20 درجه سانتی گراد است .

-میگوهای آبهای معتدله که در نواحی معتدله یافت می شوند ودامنه درجه حرارت مطلوب برای آنها 30-20 درجه سانتی گراد است .

میگوهای ایران

در ایران انواع مختلفی از میگو در منابع آبهای داخلی ،خلیج فارس و دریای عمان وجود دارند .اما گونه هائی که قابلیت انها برای تکثیر و پرورش به اثبات رسیده است در آبهای خلیج فارس و دریای عمان یافت می شوند و شامل انواع زیر می باشند :

-میگوی ببری سبز penaeus      semisulcatus                

-میگوی موزی penaeus             merguiensis                          

-میگوی سفید هندی penaeus                indicus                           

-میگوی دم قرمز penaeus            penisulatus                   

-میگوی ژاپنی penaeus                 japonicas                            

میگو سفید Metapenaeus                    affinis                            


از بین انواع فوق میگوی دم قرمز و میگوی ژاپنی فراوانی بسیار کمی دارند .از اینرو در ایران بعنوان یک گونه پرورشی تا کنون کمتر مورد توجه قرار داشته اند .

علاوه براین گونه ها ،گزارش های معدودی از وجود گونه معروف پرورشی یعنی میگوی ببری سیاه (P.Monodon) در ابهای ناحیه خلیج گواتر در دست است .

با توجه باینکه خلیج فارس و دریای عمان جزء دریاهای گرم محسوب می شوند بدیهی است که تمام این گونه ها در گروه میگوهای دریازی آبهای گرم طبقه بندی می شوند .اما مطالعات نشان می دهد که میگوی دم قرمز و ژاپنی در آب وهوای معتدله نیز رشد مطلوبی دارد و بطور طبیعی در مناطق معتدله نیز یافت می شوند لذا از آنها بعنوان گونه های معتدله نیز یاد می شود .


زیست شناسی

زندگی میگوها نیز همانند سایر موجودات عالی با تشکیل سلول تخم آغاز و با مرگ خاتمه می یابد .در طول عمر 5/1 تا 2 ساله خود میگوها مراحل مختلف و متعددی را پشت سر می گذارند که برخی از نیازهای زیستی و رفتارهای این جانوران را دستخوش دگرگونی می سازد.در ذیل مرور کوتاهی بر این مراحل و ویژگی ها که چرخه زندگی میگو ها را تشکیل می دهد خواهیم داشت.

 
جفتگیری و تولید مثل:

سن بلوغ در میان گونه های مختلف میگو متفاوت است و بعلاوه تحت تأثیر شرایط محیطی قرار دارد .معمولاً میگوهائی که 6 ماه از طول عمر آنها می گذرد آمادگی جفتگیری ویا تولید مثل را می یابند در این حالت میگوها بتدریج آبهای کم عمق ساحلی را ترک گفته و به اعماق بیشتر و آبهای دور از ساحل مهاجرت می نمایند ثبات بیشتر برای تخم ها و نوزادان آینده از جمله دلایل این مهاجرت ها بشمار می آید .بعلاوه تغییرات محیطی که با انجام این مهاجرت ها میگو با آن روبرو می شود ،مسلماً در فرآیندهای فیزیولوژیکی جانور و رسیدگی غدد جنسی آن تأثیر دارند .لازم بذکر است در معدودی از بررسی های انجام شده معلوم گردیده است که برخی از انواع نظیر میگوی موزی در مناطق خاصی برای تخمریزی به آبهای ساحلی وارد می شوند .

عمق منطقه تولید مثلی برای گونه های مختلف و در مناطق مختلف متفاوت است و بنظر میرسد به جنس بستر بستگی دارد وبرای گونه های مختلف اعماق حدود 50 تا 90 متر گزارش گردیده است.

در خلیج فارس عمق تولید مثلی برای میگوی ببری سبز 50 متر گزارش شده است .در بررسی های آزمایشگاهی معلوم گردیده است که جفت گیری میگوی پنائیده شب هنگام (پس از غروب آفتاب تا اوایل نیمه شب ) انجام می گیرد .در هنگام جفت گیری میگوهای ماده باتلیکوم بسته دارای پوسته نرم هستند و تازه پوست اندازی نموده اند در حالیکه میگوهای ماده باتلیکوم باز دارای پوسته سخت هستند .در هر دو گروه میگوهای نر در موقع جفتگیری دارای پوسته سخت می باشند .طی عمل جفتگیری کیسه های اسپرمی (spermatophore)  از سوراخ تناسلی جنس نر خارج و باکمک پتاسما به تلیکوم جانور ماده هدایت و در آنجا ذخیره می شود .میگوهای ماده باتلیکوم بسته قادرند تا ذخیره اسپرمی را تا پوست اندازی بعدی نگهداری و در صورت کسب آمادگی تخمریزی از آن استفاده نمایند . در حالیکه میگوهای باتلیکوم باز در فاصله کوتاهی پس از جقتگیری (حدود1 تا 2 ساعت )باید تخمریزی نمایند زیرا در غیر اینصورت کیسه های اسپرمی از تلیکوم خارج و از دست می روند .


مراحل جفتگیری میگوها (باتلیکوم باز وبسته) در شرایط آزمایشگاهی بشرح زیر است:

یک یا تعدادی میگوی نر از اطراف به طرف میگوی ماده نزدیک شده آنرا تعقیب می کنند.سرانجام یک میگوی نر جذب میگوی ماده شده و به آرامی به زیر آن میخزد .ماده با پاهای حرکتی خود کارپاس میگوی نر را گرفته و پس از چند لحظه میگوی نر چرخیده و در وضعیت شکم به شکم با جانور ماده قرار می گیرد .سپس جانور نر 90 درجه چرخیده ودر همین حال چندین بار سر و دم خود را حرکت داده و با انقباض بدن موجب می شود که کیسه های اسپرمی به تلیکوم جانور ماده منتقل شوند.

حالت چرخش 90 درجه در بعضی از انواع میگو نظیر میگوی ببری سبز و ببری سیاه مشاهده شده است ودر برخی از انواع ،نظیر میگوی سفید غربی و میگوی ژاپنی اتفاق نمی افتد .

پس از رسیدگی تخمدان و امادگی جانور برای تخمریزی ، جانور ماده تخمک ها را از سوراخ تناسلی واقع در قاعده سومین جفت پاهای حرکتی و همزمان با آن اسپرم های غیر متحرک رااز منافذ واقع در قاعده چهارمین پاهای (در گونه های باتلیکوم بسته) حرکت رها نموده و لقاح در آب بوقوع می پیوندد .حرکت پاهای شنا و حرکتی جانور امکان لقاح بیشتر را فراهم می آورد .

 

                               نحوه جفتگیری در میگوی ببری سبز وببری سیاه

باروری:

میزان تخمکی که هر میگوی ماده تولید می کند متفاوت و بسته به گونه و اندازه میگوو شرایطی که در آن بسر می برده است تغییر می نماید .میگوهای پنائیده عموماً باروری بالائیدارند و از 100000 تا بیش از 1000000 تخمک در هر بار تخمریزی تولید می کنند.رابطه مستقیمی بین اندازه جانور ماده وتعداد تخمک ها وجود دارد و میگوی بزرگتر عموماً بیش از کوچکتر تخمک تولید می کند.

 

                                جدول تعداد تخمک ها در برخی  ازانواع میگوها


گونه   

اندازه میگو

(گرم)
   
متوسط تعداد

تخمک در هر بار

تخمریزی
   
متوسط تعداد

ناپلی در هر بار

تخمریزی

منبع مولدین

میگوی سفید هندی

وحشی-قطع پای چشمی

میگوی ببری سیاه

میگوی سفید غربی
     

میگوهای مولد وحشی که بطور طبیعی تخمریزی می نمایند عموماًتعداد بیشتری تخمک از میگوهای پرورشی تولید می نمایند .یک میگوی ماده در شرایط طبیعی ممکن است تا بیش از 5 با تخمریزی نماید.


فصل تولید مثل:

تولید مثل میگوها تحت درجه حرارت محیط قرار دارد ودر شرایط محیطی مناسب میگو در تمام طول سال قادر به تولید مثل می باشد .در آبهای خلیج فارس ودریای عمان عموماً دو فصل تولید مثلی یکی در بهار ودیگری پائیزه قابل تشخیص است .قصل تولید مثل بهاره از اواخر اسفند ماه آغاز و تا اواسط تابستان ادامه می یابد .فصل پائیزه از اوایل آبان تا اواسط آذر ماه ادامه پیدا می کند .کیفیت تخم ها در خارج از ماه تولید مثلی پائین تر است .
 

ریخت شناسی یک میگوی بالغ:

بدن میگوهای پنائیده دراز و کم وبیش خمیده است .طول بدن در انواع مختلف ،متفاوت و گاهی تا 250 میلیمتر و وزن آنها تا بیش از 300 گرم می رسد .رنگ بدن نیز در بین گونه ها از تنوع زیادی برخوردار است و ازسفید متمایل به سبز-خاکستری در میگوی سفید و سفید هندی تا صورتی در میگوی ببری سبز تغییر میکند .رنگ بدن در بین افراد متعلق به یک گونه نیز ثابت نبوده وبسته با شرایط محیط زیست آن از قبیل درجه حرارت ،درجه شوری ،مواد غذایی ، رنگ محیط ،ابتلا به بیماری ها ممکن است کاملاً تغییر نماید .

قطعات بدن:

بدن یک میگو از 19 قطعه تشکیل شده است .سر شامل 5 و سینه دارای 8 قطعه می باشند .سر و سینه با یکدیگر جوش خورده و بخش واحدی بنام سرسینه (cephalotorax ) را بوجود می آورند .شکم از 6 قطعه قابل حرکت ویک قطعه انتهائی بنام تلسون تشکیل می شود .قطعات شکمی در ناحیه پشتی گرد واز پهلو ها فشرده اند بطوری که جانور بشکل (،) بنظر می رسد .

تمامی بدن از پوسته سخت و غیر قابل انعطافی که اسکلت خارجی (Exoskeleton ) نامیده می شود ،پوشیده است .اسکلت خارجی از جنس مواد معدنی وپروتئین ها بوده و دارای سه لایه قابل تشخیص بنام های (coticule ) ،لایه زبرین (Epiderm) و لایه زیرین (Dermis ) می باشد.صفحات پشتی و جانبی اسکلت خارجی در ناحیه سر سینه با هم جوش خورده و صفحه واحدی بنام کاراپاس (carapase) را می سازند . کاراپاس دراز و کشیده و از پهلو ها فشرده شده است ودر قدامی ترین بخش ،روستروم را بوجود می آورد . تعداد دانه های روستروم در گونه های مختلف متفاوت است . بخش جانبی کاراپاس که آبشش ها را می پوشاند دارای شیارها و خارهائی است که کاراپاس را به بخش هائی تقسیم می کند و در شناسایی میگو بکار می آیند .(شکل 1و2 ).

صفحات هر قطعه شکمی جدا و حلقه مانند است و با وجود بخش های قابل انعطاف بنام غشاء های مفصلی (Arthrodial) که فاقد رسوبات کلسیمی هستند ،اتصالات قابل حرکت را بوجود می آورند .اسکلت خارجی در هر یک از این قطعات از سه صفحه بنام های صفحه پشتی (Tergum) ،صفحه جانبی (pleura)  در دو طرف بدن و صفحه کم عرض شکمی (sternum)  تشکیل میشوند .

 
با توجه به اینکه وجود اسکلت خارجی از رشد میگو جلوگیری می نماید لذا جانور برای رفع این محدودیت ناچار نه پوست اندازی است .پوسته خارجی در ابتدا نرم و کاملاً شفاف است اما پس از چندین ساعت تا چندین روز سخت و تیره می گردد .
             

 نمای جانبی میگو

1-اولین آنتن 2- صفحه آنتنی 3- دومین آنتن 4- سومین پای آرواره ای 5- پاهای قدم زن 6 پتاسما 7پاهای شنا 8- تلسون 9- اروپود 10 بند دوم شکمی 11- کاراپاس 12- روستروم

                         

بخش های مختلف کاراپاس

1-دندانه های زیرین روستروم 2-برآمدگی خطی جلوی معدی 3- خارانتنی 4- برآمدگی خطی آنتنی5-خارکبدی 6-برآمدگی خطی کبدی 7- برآمدگی خطی کبدی-معدی 8- محل قرار گرفتن شیار عقب رستروم 9- برآمدگی غقب رستروم

10- شیار میانی 11-اولین دندانه روستروم 12- برامدگی خطی روسترمی 13- برآمدگی خطی سری 14- برآمدگی خطی معدی- حدقهای


ضمائم بدن:

هر قطعه از بدن دارای یک جفت ضمائم بند بند است که هر یک از آنها دارای یک قاعده مشترک و دو انشعاب می باشند ،لذا دو شاخه (Biramous) خوانده می شوند .قطعه قاعده ای خود از دو قطعه یعنی Coxa  برای اتصال به بدن و یک پایه (Epipodite) برای قرار گرفتن دو انشعاب بر روی آن تشکیل شده است . این دو انشعاب بنام های پایک خارجی (Exopodite) و پایک داخلی (Endupoodite) نامیده می شوند که هر یک دارای تعداد زیادی قطعات (podomer) می باشند .

ممکن است پایک های خارجی و داخلی قطعات مختلف شکل و اندازه متفاوتی داشته باشند .در برخی از قطعات بدن پایک داخلی ویا خارجی کوچک شده و یا کاملاً تحلیل رفته است . میگوهای پنائیده (که تکثیر و پرورش آنها انجام می پذیرد ) دارای 19 جفت اندام ضمیمه می باشند .13 جفت در قسمت سر سینه شامل 5 جفت اندام ضمیمه قدامی (سری) و8 جفت اندام ضمیمه خلفی (سینه ای) و6 جفت نیز در بخش شکمی واقع شده اند .


ضمائم سری:

پنج جفت ضمائم سر عبارتند از اولین و دومین آنتن که دارای وظیفه حسی –تعادلی هستند و ضمائم دهانی شامل ماندیبول ،ماگزیلا که بترتیب در گرفتن غذا ،کمک در تغذیه و همچنین تنفس (ماگزیلا) نقش دارمد .پایه چشم ها بر روی اولین قطعه سری قرار گرفته است که در انتهای آن یک چشم مرکب قرار دارد .

 
ضمائم سینه ای:

سه جفت ضمائم سینه ای را پاهای آرواره ای (Maxilliped) وپنج جفت خلفی راپاهای قدم زن (Walking leg  یا Pereopod) می نامند .وظیفه پاهای آرواره ای کمک در تغذیه و هدایت مواد غذایی بسوی دهان می باشد .پاهای قدم زن اول ،دوم وسوم دارای یک بخش انتهایی گیره مانند بنام انبرک هستند که در تغذیه جانور بکار می آیند.جفت چهارم و پنجم این پاها فاقد انبرک بوده وبخش انتهائی آن به ناخن ختم می شود.

در جنس ماده روی Coxa سومین پای قدم زن منفذ تناسلی وجود دارد که راه خروجی تخمک در هنگام تخمریزی است . سوراخ تناسلی در جنس نر روی غشاء مفصلی که بین پنجمین پای قدم زن و سینه قرار دارد واقع شده است و اسپرماتوفورها از آن خارج می شوند .

وظیفه پاهای قدم زن حرکت بر روی بستر ،کمک به حفر گودال برای فرو رفتن در بستر ،گرفتن مواد غذایی بکمک انبرکها و کمک در تغذیه جانور می باشد . اندام تناسلی خارجی جنس ماده جزء ضمائم سینه ای و در نرها بخشی از ضمائم شکمی بحساب می آید .

 
ضمائم شکمی:

پنج قطعه اول شکمی هر یک دارای یک جفت اندام ضمیمه بنام پاهای شناگر (swimming leg  یا Pleopod) هستند و همانطور که از نامشان بر می آید وظیفه شناوری و حرکت جانور در آب را بر عهده دارند . قطعه ششم دارای اروپود (دم پاره) و قطعه تلسون است که با همدیگر دم بادبزنی یا باله دمی (Tail fin  یا Fan tail ) را تشکیل می دهند که وظیفه آن نیز کمک به شناوری جانور می باشد.


ساختمان داخلی:

ساختمان داخلی بدن میگو شامل دستگاهها و اندام های مختلفی است که بقاء جانور ونسل آن را تضمین می نماید . این ساختمان بطور خلاصه بشرح زیر می باشد

 
دستگاه گردش خون:

دستگاه گردش خون در میگو ها از نوع باز بوده و از چهار بخش اصلی ،یعنی سینوس پیش قلبی (Pericardial  sinus ) ،قلب ،سرخرگها و کانالهای خونی و سینوس های خونی تشکیل می شود .قلب در میگوها تودده ای عضلانی دارای شکل نامنظم اما کم وبیش هرمی شکل است .

بافت خونی میگوها بی رنگ بوده و شامل پلاسما ،گلبول سفید ورنگدانه های تنفسی (هموسیانسن) می باشد . هموسیانین بی رنگ است ودر ترکیب بااکسیزن رنگ آن به آبی تغییر می کند .خون پس از عبور از آبشش ها به قلب وارد شده ودر نتیجه انقباضات آن از طریق سرخرگها و کانالهای برنده در تمام بدن انتشار می یابدو پس از انجام تبادلات گازی و غذائی و مجدداً پس از عبور از آبشش ها به قلب باز می گردد .


دستگاه تنفسی:

تبادلات گازی بین خون و محیط پیرامون از وظایف اصلی آبشش ها بحساب می آید آبشش ها در دو طرف ناحیه سینه ای ،در حفره ای که بوسیله کاراپاس پوشیده می شود قرار دارند .هر برانشی از یک محور اصلی که در طول آن دو ردیف صفحات برانشی قرار دارند تشکیل می شود این صفحات دارای بریدگیهای متعددی هستند که آنرا بشکل شاخه های درخت نمایان می سازد از اینرو به آن Dendro branchiate  می گویند .در هر طرف بدن 6 سری برانشی وجود دارد.

کانالهای اصلی خونی که از میان محور مرکزی می گذرند ،انشعابات خودرا به سطح این صفحات فرستاده وتبادلات گازی بطریق انتشار بین خون و محیط انجام می گیرد .انجام تبادلات گازی از طریق سایر سطوح نفوذ پذیر مثل بخش هائی از پاهای شنا و دیواره داخلی حفره ابششی نیز امکان پذیر است .

در هر طرف حداقل 6 سری برانشی قرار دارد


الف :

1-قلب  2-حفره عقب لوله گوارشی پیشین  3-آئورت قدامی  4-روده کور جلوی لوله گوارشی میانی  5-سرخرگ معدی  6-گره عصبی فوق مری  7-سرخرگ جریان دوباره  8- غده شاخکی (لب پشتی)  9-عصب بینائی  10-سرخرگ بینائی  11-سرخرگ روسترومی  12-سرخرگ اولین آنتن  13-حفره جلوی لوله گوارشی پیشین  14-عصب دومین آنتن  15-سرخرگ دومین آنتن  16-غده شاخکی (لب شکمی)  17-رابط مری  18-سرخرگ ماندیبولی  19-لب قدامی تخمدان  20-سرخرگ قدامی-جانبی  21-سرخرگ زیر معدی  22- سرخرگ زیرسینه ای  23-سرخرگ کبدی  24-مجرای تخمک بر  25-تخمدان  26-غده لوله گوارشی میانی (هپاتوپانکراس)  27-سرخرگ زیر شکمی  28-غده عصبی  29-طناب عصبی شکمی  30-سرخرگ خلفی زیرطناب عصبی  31-مخرج  32-روده کورعقب لوله گوارشی میانی  34-لب خلفی تخمدان  35-سرخرگ خلفی  36-سرخرگهای هر یک از قطعات بدن  37-لوله گوارشی میانی  38-سرخرگ زیر صفحه شکمی  39-دریچه ای که بطن را به دهلیز مرتبط می کند .

ب :

1- آبشش ناحیه جانبی

2- آبشش مفصلی

3-Mastigobranch


دستگاه گوارش:                       

این دستگاه شامل لوله گوارشی طویلی است که از دهان تا مخرج جانور امتداد دارد .بخش پیشین این لوله شامل شکاف وحفره دهانی ،اندام های گیرندهوخردکننده غذا ،مری ومعده می باشد که وظیفه آنها گرفتن و خرد کردن مواد غذائی است .بخش میانی وظیفه هضم شیمیائی و جذب مواد غذائی را برعهده دارد .وظیفه بخش انتهائی هدایت و شکل دادن به مدفوع است .در بخش قدامی و میانی لوله گوارشی آنزیم های مختلفی ترشح می شود که به هضم غذا کمک می نمایند .بخش قدامی و خلفی روده دارای پوششی از جنس کیتین است .

هپاتوپانکراس بعنوان اندام ترشحی (آزاد کننده برخی از آنزیم های گوارشی) ،ذخیره کننده (چربی ها و برخی از عناصر نظیر کلسیم) و خونساز دارای یک ارتباط ساختمانی و فیزیولوژیکی با لوله گوارشی می باشد .

 
دستگاه دفع :

درمیگوها شامل یک جفت غده آنتنی یا غده سبز(Green (or Antennal) Gland ) است که در قاعده هر یک از دومین جفت آنتن ها واقع شده اند .وظیفه این دستگاه دفع مواد زائد و کمک در فرایند تنظیم اسمزی است .با توجه باینکه در موقع پوست اندازی مقدار زیادی مواد ازته و معدنی با پوسته جدا شده و دفع می شوند ،لذا پوست اندازی را می توان نوعی مکانیسم دفعی تلقی نمود .

دستگاه عصبی:

شامل یک طناب عصبی است که دارای مجموعه ای از گره های عصبی (Gangelion) می باشد .از هر یک از این گره ها رشته های اعصاب منشعب شده و به اندام های مختلف بدن می روند وعملکرد دستگاههای مختلف را کنترل می نمایند .


گیرنده های حسی:

تحریکات شیمیائی و فیزیکی (نظیر تغییر درجه شوری ،درجه حرارت ،PH،و...) و همچنین محرکهای تماسی توسط انواع خاصی از تارهای حسی که بر روی بخش های مختلف بدن قرار دارند دریافت و بوسیله رشته های اعصاب به مراکز حسی (گره های عصبی) منتقل می شوند .

تجمع این تارها بیشتر بر روی ناحیه سر بویزه بخشهای دهانی ،آنتن ها و پاهایآروارهای وحرکتی ،می باشد تغییرات نوری (شدت نور،طول موجورنگ ) از طریق چشم های مرکب که بر روی هر یک از پاهای چشمی قرار دارند دریافت می گردد.هر چشم مرکب از تعداد زیادی چشم ساده تشکیل می شود .

اندام های تعادلی (Statocysts) به شکل یک کیسه بر آمده در کنار هر یک از اولین جفت آنتن ها قابل مشاهده استاین کیسه ها توخالی بوده و هر یک حاوی چند سنگریزه کوچک می باشند جابجائی این سنگریزها موجب تحریک تارهای حسی موجود بر روی دیوار داخلی کیسه و تشخیص وضغیت تعادلی می گردد .


ماهیچه ای :

دستگاه ماهیچه ای میگو کاملاً توسعه یافته است و کلیه حرکات ارادی جانور با کمک این دستگاه انجام می گیرد . عضلات بصورت جفت های مخالف یگدیگر هستند .هر جفت شامل دو ماهیچه یکی ماهیچه منقبض کننده و دیگری ماهیچه منبسط کننده می باش

سه شنبه 11 مهر 1391برچسب:, :: 22:21 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده
فلاورهورن ابریشمی برای اولین بار در کشور تایلند تولید شده است. ویژگی این ماهی رنگ آبی یک دست در تمام قسمت های بدن است ماهی فلاورهورن از جمله ماهیان هیبرید است. هیبرید به این معنا است که ماهی به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارد و در اثر تکثیر گزینشی در آزمایشگاه ها به وجود آمده است. فلاورهورن، هیبرید ماهی پرت و برخی از گونه های سیچلاید ها است. تکثیر گزینشی این ماهی در کشور های آسیایی انجام گرفته است و به همین دلیل فلاورهورن ماهی ای شرقی محسوب می شود. فلاورهورن در کشور چین، یوهان نام گرفته است فلاورهورن ماهی قوی ای است و شرایط سخت آب را تحمل می کند. با این وجود، عالی نگه داشتن شرایط آکواریوم اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که شرایط بد آکواریوم بر روی رنگ ماهی و همچنین رشد هد (غده ی بر روی سر ماهی) تاثیر می گذارد. از دیگر عوامل تاثیر گذار بر روی زیبایی ماهی فلاورهورن، نور و تغذیه است. نور غیر مستقیم خورشید بهترین تاثیر را بر روی رنگ ماهی دارد. در صورت نبود نور طبیعی کافی می توان از یک مهتابی سفید و یک لامپ زرد استفاده نمود فلاورهورن ماهی بسیار پرخاشگری است و به همین دلیل نگهداری آن به صورت انفرادی بهترین انتخاب استآکواریومی با حداقل حجم ۱۴۰ لیتر با دمای ۲۶ تا ۲۸ درجه ی سانتی گراد و پی هاش ۶.۰ تا ۷.۰ برای ماهی فلاورهورن بهترین شرایط را به وجود می آورد تغذیه ی ماهی فلاورهورن دارای اصول خاصی است که در صورت رعایت این اصول، ماهی فلاورهورن بهترین رشد را خواهد داشت. غذا دادن به ماهی باید در چهار تا پنج وعده در روز و با غذاهای متنوع در طول روز و همچنین مقدار کم در هر وعده انجام شود. استفاده از گوشت میگو و همچنین دل گوسفند به صورت چرخ شده به صورت چند روز در میان به اضافه ی غذاهای خشک مخصوص فلاورهورن بهترین رژیم غذایی برای این ماهی است. غذاهای خشک مرغوب مخصوص فلاورهورن غذاهایی همچون جی بی ال فلاورهورن، هامپی هد، اسپکتروم آمریکایی، هیکاری ژاپنی، تترا لوهان و میگوی خشک هستند. چنین غذاهایی هم در رنگ ماهی و هم در رشد هد ماهی تاثیر خواهند داشت نکته ی بسیار مهم این است که رعایت تمام اصول گفته شده زمانی موجب رشد هد ماهی می شود که فلاورهورن انتخاب شده استعداد رشد هد را داشته باشد. معمولا" در نژادهای خوب این ماهی از هر ده ماهی متولد شده، تنها یک ماهی این استعداد را خواهد داشت. تکثیر ماهی فلاورهورن امری بسیار پیچیده است. اکثر ماهی های نر فلاورهورن عقیم هستند و قدرت بارور کردن تخم را ندارند. تکثیر کنندگان ماهی فلاورهورن، جفت ماهی مولد را از کشورهای آسیایی خریداری می کنند. تخمریزی فلاورهورن مانند سیچلاید ها است. ماهی ماده بر روی یک سطح صاف تخمریزی می نماید و ماهی ماده تخم ها را بارور می کند
سه شنبه 11 مهر 1391برچسب:, :: 22:21 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده
فلاورهورن ابریشمی برای اولین بار در کشور تایلند تولید شده است. ویژگی این ماهی رنگ آبی یک دست در تمام قسمت های بدن است ماهی فلاورهورن از جمله ماهیان هیبرید است. هیبرید به این معنا است که ماهی به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارد و در اثر تکثیر گزینشی در آزمایشگاه ها به وجود آمده است. فلاورهورن، هیبرید ماهی پرت و برخی از گونه های سیچلاید ها است. تکثیر گزینشی این ماهی در کشور های آسیایی انجام گرفته است و به همین دلیل فلاورهورن ماهی ای شرقی محسوب می شود. فلاورهورن در کشور چین، یوهان نام گرفته است فلاورهورن ماهی قوی ای است و شرایط سخت آب را تحمل می کند. با این وجود، عالی نگه داشتن شرایط آکواریوم اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که شرایط بد آکواریوم بر روی رنگ ماهی و همچنین رشد هد (غده ی بر روی سر ماهی) تاثیر می گذارد. از دیگر عوامل تاثیر گذار بر روی زیبایی ماهی فلاورهورن، نور و تغذیه است. نور غیر مستقیم خورشید بهترین تاثیر را بر روی رنگ ماهی دارد. در صورت نبود نور طبیعی کافی می توان از یک مهتابی سفید و یک لامپ زرد استفاده نمود فلاورهورن ماهی بسیار پرخاشگری است و به همین دلیل نگهداری آن به صورت انفرادی بهترین انتخاب استآکواریومی با حداقل حجم ۱۴۰ لیتر با دمای ۲۶ تا ۲۸ درجه ی سانتی گراد و پی هاش ۶.۰ تا ۷.۰ برای ماهی فلاورهورن بهترین شرایط را به وجود می آورد تغذیه ی ماهی فلاورهورن دارای اصول خاصی است که در صورت رعایت این اصول، ماهی فلاورهورن بهترین رشد را خواهد داشت. غذا دادن به ماهی باید در چهار تا پنج وعده در روز و با غذاهای متنوع در طول روز و همچنین مقدار کم در هر وعده انجام شود. استفاده از گوشت میگو و همچنین دل گوسفند به صورت چرخ شده به صورت چند روز در میان به اضافه ی غذاهای خشک مخصوص فلاورهورن بهترین رژیم غذایی برای این ماهی است. غذاهای خشک مرغوب مخصوص فلاورهورن غذاهایی همچون جی بی ال فلاورهورن، هامپی هد، اسپکتروم آمریکایی، هیکاری ژاپنی، تترا لوهان و میگوی خشک هستند. چنین غذاهایی هم در رنگ ماهی و هم در رشد هد ماهی تاثیر خواهند داشت نکته ی بسیار مهم این است که رعایت تمام اصول گفته شده زمانی موجب رشد هد ماهی می شود که فلاورهورن انتخاب شده استعداد رشد هد را داشته باشد. معمولا" در نژادهای خوب این ماهی از هر ده ماهی متولد شده، تنها یک ماهی این استعداد را خواهد داشت. تکثیر ماهی فلاورهورن امری بسیار پیچیده است. اکثر ماهی های نر فلاورهورن عقیم هستند و قدرت بارور کردن تخم را ندارند. تکثیر کنندگان ماهی فلاورهورن، جفت ماهی مولد را از کشورهای آسیایی خریداری می کنند. تخمریزی فلاورهورن مانند سیچلاید ها است. ماهی ماده بر روی یک سطح صاف تخمریزی می نماید و ماهی ماده تخم ها را بارور می کند
سه شنبه 11 مهر 1391برچسب:, :: 22:21 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده
فلاورهورن ابریشمی برای اولین بار در کشور تایلند تولید شده است. ویژگی این ماهی رنگ آبی یک دست در تمام قسمت های بدن است ماهی فلاورهورن از جمله ماهیان هیبرید است. هیبرید به این معنا است که ماهی به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارد و در اثر تکثیر گزینشی در آزمایشگاه ها به وجود آمده است. فلاورهورن، هیبرید ماهی پرت و برخی از گونه های سیچلاید ها است. تکثیر گزینشی این ماهی در کشور های آسیایی انجام گرفته است و به همین دلیل فلاورهورن ماهی ای شرقی محسوب می شود. فلاورهورن در کشور چین، یوهان نام گرفته است فلاورهورن ماهی قوی ای است و شرایط سخت آب را تحمل می کند. با این وجود، عالی نگه داشتن شرایط آکواریوم اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که شرایط بد آکواریوم بر روی رنگ ماهی و همچنین رشد هد (غده ی بر روی سر ماهی) تاثیر می گذارد. از دیگر عوامل تاثیر گذار بر روی زیبایی ماهی فلاورهورن، نور و تغذیه است. نور غیر مستقیم خورشید بهترین تاثیر را بر روی رنگ ماهی دارد. در صورت نبود نور طبیعی کافی می توان از یک مهتابی سفید و یک لامپ زرد استفاده نمود فلاورهورن ماهی بسیار پرخاشگری است و به همین دلیل نگهداری آن به صورت انفرادی بهترین انتخاب استآکواریومی با حداقل حجم ۱۴۰ لیتر با دمای ۲۶ تا ۲۸ درجه ی سانتی گراد و پی هاش ۶.۰ تا ۷.۰ برای ماهی فلاورهورن بهترین شرایط را به وجود می آورد تغذیه ی ماهی فلاورهورن دارای اصول خاصی است که در صورت رعایت این اصول، ماهی فلاورهورن بهترین رشد را خواهد داشت. غذا دادن به ماهی باید در چهار تا پنج وعده در روز و با غذاهای متنوع در طول روز و همچنین مقدار کم در هر وعده انجام شود. استفاده از گوشت میگو و همچنین دل گوسفند به صورت چرخ شده به صورت چند روز در میان به اضافه ی غذاهای خشک مخصوص فلاورهورن بهترین رژیم غذایی برای این ماهی است. غذاهای خشک مرغوب مخصوص فلاورهورن غذاهایی همچون جی بی ال فلاورهورن، هامپی هد، اسپکتروم آمریکایی، هیکاری ژاپنی، تترا لوهان و میگوی خشک هستند. چنین غذاهایی هم در رنگ ماهی و هم در رشد هد ماهی تاثیر خواهند داشت نکته ی بسیار مهم این است که رعایت تمام اصول گفته شده زمانی موجب رشد هد ماهی می شود که فلاورهورن انتخاب شده استعداد رشد هد را داشته باشد. معمولا" در نژادهای خوب این ماهی از هر ده ماهی متولد شده، تنها یک ماهی این استعداد را خواهد داشت. تکثیر ماهی فلاورهورن امری بسیار پیچیده است. اکثر ماهی های نر فلاورهورن عقیم هستند و قدرت بارور کردن تخم را ندارند. تکثیر کنندگان ماهی فلاورهورن، جفت ماهی مولد را از کشورهای آسیایی خریداری می کنند. تخمریزی فلاورهورن مانند سیچلاید ها است. ماهی ماده بر روی یک سطح صاف تخمریزی می نماید و ماهی ماده تخم ها را بارور می کند
سه شنبه 11 مهر 1391برچسب:, :: 8:15 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده

 

راز یخ نزدن خون جانوران قطبی

 

 

دانشمندان کانادایی به کمک ترکیب اشعه ایکس و انکسار نوترونی به دنبال کشف چگونگی زندگی حیوانات قطبی و یخ نزدن خون آن ها، نحوه عملکرد بدن آن ها را توضیح می دهند.

 

با انجام این تحقیقات دانشمندان دریافتند که پروتئین زیستی ضد یخ زدگی (Biological antifreeze proteins) (AFP)، که در خون موجودات قطبی وجود دارد، به کریستال های یخ چسبیده و مانع رشد آن ها می شود و به این ترتیب از بدن حیوان در مقابل یخ زدگی و مرگ محافظت می شود.

 

به گفته ماتیو بلکلی (Matthew Blakeley) یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی، عملکرد این پروتئین به گونه ای است که به مولکول های آب نمی چسبد چرا که با جذب آب بدن جانور باعث مرگ آن می شود.

 

پیش از این، دانشمندان به کمک اشعه ایکس دریافتند که سطح پروتئین AFP، از دندانه‌های ریزی که آب را به خود می کشد پوشیده شده است.

 

این گروه تحقیقاتی اکنون با استفاده از انکسار نوترونی و آزمایش بر روی مولکول های آب متوجه شدند که در زنجیره های حلقه مانند این مولکول ها، فضایی خالی وجود دارد که پروتئین با اشغال آن فضا از چسبیدن کریستال های یخ به یکدیگر جلوگیری می کند.

 

به گفته دانشمندان دانشگاه کوئین کانادا، از این خاصیت می توان در انواعی از درمان تومورهای سرطانی که با فریز کردن آن ها انجام می شود دیگر نسوج بدن بیمار را از یخ زدگی محافظت کرد.

پژوهشگران کشور با استفاده از اسانس "آویشن" موفق به تولید داوریی برای درمان بیماری پوستی ماهیها بر پایه گیاهی شدند که این دارو با نام "فیتوشید" جایگزین داروی "مالاشیت گرین" شده که سمی است و خاصیت سرطان زایی دارد. وحید گرجی مجری طرح با تاکید بر اینکه داروی "فیتوشید" جایگزین داروی "مالاشیت گرین" است گفت: این دارو برای درمان نوعی بیماری پوستی ماهیان استفاده می شود. این بیماری منشا قارچی دارد که بر روی سطح پوست ماهیان رشد و تکثیر می یابد و موجب زخم پوست ماهی می شود. وی با بیان این مطلب که تنها داروی موثر برای درمان این بیماری داروی مالاشید است اظهار داشت: به دلیل ماهیت پوست ماهی، امکان استفاده از دارو بر روی سطح پوست ماهیان وجود ندارد از این رو این دارو به صورت "رنگ" بر سطح پوست ماهی قرار می گیرد. گرجی با بیان اینکه استفاده از این دارو به دلیل سمی و سرطان زا بودن در دنیا ممنوع اعلام شده است یادآور شد: این دارو به صورت قاچاق وارد کشور و از آن استفاده می شود. در این راستا با استفاده از ترکیبات گیاهی اقدام به تولید داروی جایگزین "مالاشید" کردیم و در نهایت موفق به تولید داروی "فیتوشید" با منشا گیاهی شدیم. مدیرعامل شرکت دارویی زردبند به جزئیات این دارو اشاره کرد و گفت: این دارو همانند مالاشید به صورت رنگ است که بر سطح پوست ماهی قرار داده می شود. این دارو حاوی ترکیباتی چون اسانس "آویشن" است. آویشن خاصیت ضد قارچی دارد و با اضافه کردن این اسانس به ترکیبات دارو قادر است بیماری قارچی پوست ماهیان را برطرف کند. وی اثرات مطلوب این دارو برای از بین بردن قارچ را از مزیتهای آن ذکر و اضافه کرد: در حال حاضر این دارو مجوزهای لازم را از سازمان دامپزشکی برای کاربردی کردن آن دریافت کرده است.
دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 20:51 :: نويسنده : عیسی بهرامی زاده
ماهی ماده غذایی مفیدی است كه در مناطق شمالی و جنوبی كشورمان یعنی مناطقی كه در كنار دریا واقع شده‌اند، جزو مواد اصلی و اساسی برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب می‌شود. ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اكثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی كه آن را بین سایر مواد غذایی حائز اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است. ماهی و محصولات دریایی با وجود آن كه جزو مواد غذایی حیوانی هستند، ولی از نظر تركیب چربی با سایر مواد حیوانی متفاوت‌اند. چربی موجود در مواد غذایی حیوانی به طور عمده حاوی تركیباتی به نام اسیدهای چرب اشباع شده هستند كه این تركیبات موجب بالا بردن كلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون می‌شوند. بنابراین افراط در مصرف چربی‌های حیوانی، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهایت منجر به سكته‌های قلبی و مغزی می‌شود. ولی ماهی و آبزیان با وجود آن كه از دسته مواد غذایی حیوانی هستند با این حال نوع چربی موجود در آنها مشابه مواد گیاهی است و از اسیدهای چرب اشباع نشده به نام امگا 3 در آبزیان وجود دارد كه اثرات بسیار مهمی‌در سلامت انسان به عهده دارد و در پیش‌گیری از بسیاری از بیماریها و كنترل و كمك به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازنده‌ای به عهده دارد. جالب است بدانیم كه چربی موجود در بافت‌های ماهی و آبزیان تنها موجب افزایش كلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون و عوارض قلبی و عروق كمك مؤثری نیز می‌كند. ماهی از منابع بسیار خوب پروتئین محسوب می‌شود. پروتئین موجود در ماهی از نظر كمیت و كیفیت قابل توجه است، بدین معنی كه پروتئین موجود در ماهی به شكلی است كه به آسانی در دستگاه گوارش هضم و جذب می‌شود و به طور تقریبا كامل در بدن به مصرف می‌رسد. ماهی یكی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میكروب‌ها نقش مهمی‌به عهده دارد. آهن موجود در ماهی به گونه‌ای است كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف می‌رسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش می‌دهد بنابراین نقش مهمی‌در پیشگیری از كم خونی ناشی (لینك)از فقر آهن به عهده دارد. ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین‌های گروه "B" در تنظیم فعالیت سلول های عصبی و در نتیجه در سلامت سیستم عصبی و نیز در سلامت پوست تاثیر دارند. همچنین بعضی از انواع ویتامین‌های گروه "B"در خون سازی نیز مؤثرند. بنابراین با مصرف ماهی می‌توانیم به سلامت اعصاب، شادابی، طراوت پوست و پیشگیری از كم خونی كمك كنیم . ماده مغذی دیگری كه در ماهی به مقدار كافی وجود دارد روی(لینك) می‌باشد. روی یك ماده مغذی است كه در رشد كودكان و نوجوانان و نیز در بلوغ نوجوانان تاثیر مهمی‌دارد. كمبود این ماده مغذی در دوران رشد موجب كوتاهی قد و در صورت كمبود شدید باعث كوتولگی می‌شود. همچنین در دوران بلوغ منجر به تاخیر در بلوغ می‌شود. ماهی این ماده غذایی مفید با دارا بودن روی به میزان كافی می‌تواند به رشد و تنظیم بلوغ كمك كند. ماهی از منابع غنی فلوئور در سلامت و استحكام دندان‌ها و در پیشگیری و پوسیدگی دندان تاثیر مهمی‌دارد. پس با مصرف ماهی می‌توانیم به سلامت و استحكام دندان‌های خود كمك كنیم فلوئور همچنین در پیشگیری از استئوپروز یا پوكی استخوان(لینك) مؤثر است. ماهی دریا از بهترین منابع ید به حساب می‌آید. ید یكی از مواد مغذی است كه تاثیر مهمی‌در سلامت انسان دارد. ید در رشد اثرات قابل توجهی دارد و كمبود آن موجب اختلال در رشد و كوتاهی قد می‌شود. بنابراین مصرف ماهی به مقدار كافی در دوران رشد ضروری است. ید همچنین در تكامل سیستم عصبی نقش مهمی‌دارد و چنانچه خانم‌ها در دوران بارداری مبتلا به كمبود شدید ید باشند، كودكانشان علاوه بر اختلال در رشد جسمی‌دچار عقب افتادگی ذهنی نیز می‌شوند و این مشكل تا آخر عمر گریبان‌گیر آنان خواهد شد. همچنین كمبود ید در شیر مادر می‌تواند منجر به اختلال در رشد جسمی‌ و ذهنی كودك شیرخوار بشود. مصرف ماهی "2" تا"3" بار در هفته در برنامه غذایی مادران باردار و شیرده می‌تواند اثرات مثبتی در رشد جسمی‌و ذهنی جنین و نوزاد داشته باشد. نقش دیگری كه ید در سلامت انسان به عهده دارد تاثیر آن در متابولیسم مواد انرژی‌زا است. كمبود ید موجب كاهش متابولیسم مواد انرژی‌زا در بدن شده و در نتیجه منجر به افزایش وزن و چاقی می‌شود. ید در تولید مثل نیز مؤثر است و افراد مبتلا به گواتر ناشی از كمبود ید دچار اختلال در تولید مثل خواهند شد. مصرف ماهی و آبزیان می‌تواند نیاز انسان را به ید تامین كرده و از بروز عوارض ناشی از كمبود ید پیش‌گیری كند. ماهی از منابع خوب فسفر محسوب می‌شود. فسفر ماده ای است كه همراه كلسیم در سلامت و استحكام استخوان ها تاثیر مهمی‌دارد. ماهی‌هایی كه با استخوان مصرف می‌شوند مانند ماهی كیلكا و ساردین علاوه بر خواصی كه برای انواع ماهی‌ها ذكر شد حاوی مقدار قابل توجهی كلسیم نیز می‌باشند. بنابراین در رشد، استحكام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها مؤثرند. ماهی و آبزیان با داشتن خواص تغذیه‌ای بسیار خوب می‌توانند قسمت اعظم نیازمندی‌های تغذیه‌ای ما را تامین كنند. علاوه بر آن به علت داشتن تركیبات خاصی كه در چربی بدن آنها وجود دارد در پیشگیری از بسیاری امراض و كنترل و درمان بیماری‌های مختلف نقش مهمی‌به عهده دارند.

 

 

 

قصرشیرین تنها مرکز تکثیر و پرورش میگوی آب شیرین در کشور است
کرمانشاه - خبرگزاری مهر: مدیرکل شیلات استان کرمانشاه گفت: قصرشیرین به عنوان تنها مرکز فعال تکثیر و پرورش میگوی آب شیرین کشور است.

 

 

شهبازی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در استان 410 باب مزرعه پرورش ماهی سردآبی و گرم آبی در قالب مجتمع های بزرگ و مزارع منفرد و مزارع دو منظوره کشاورزی داریم.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه افزود: میزان استخرهای سرد آبی وگرم آبی در استان 69 مزرعه گرم آبی و341 باب مزرعه سرد آبی فعال است.

شهبازی گفت: در سال جاری 10 هزار و 500 تن تولید ماهی در استان داشته ایم.

مدیرکل شیلات استان افزود: تولید موجود جوابگوی نیاز استان بوده و از این میزان تولید شده نیز مقداری صادرات داریم، البته در این مبحث واردات نیز داشته ایم و عمده صادرات ماهیان تولیدی استان کرمانشاه به کشورعراق بوده است.

شهبازی در پایان با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در کشور 8 کیلوگرم است، گفت: متاسفانه سرانه مصرف ماهی در استان کرمانشاه کمتر از 5 کیلوگرم در سال است، این در حالی است که سرانه مصرف ماهی در جهان، بیش از 17 کیلوگرم است.


 

 

 

تاریخچه ای از پرورش میگوی دراز آب شیرین



ادامه مطلب ...

نام علمی :Gnathonemus petersii

نام های رایج و بازاری : فیل ماهی

 نگه داری : کمی سخت است به خصوص اینکه  به شدت نیازمند آب با کیفیت عالی هستند .

حد اکثر اندازه : 23-35 سانتی متر

pH - 6-7.2

دما : 73-82*F (23-28*C)

طول عمر : 6-10 سال

زادگاه : اصالتا متعلق به آب های آرام  آفریقا و عموما اطراف نیجر هستند .

رفتار : صلح جو هستند . ولی بزرگترها به کوچکترها حمله می کنند .

اندازه ی تانک : برای یک فیل ماهی بالغ تانکی با 50  گالون ظرفیت لازم است .

ماهیان سازگار : با همه نوع ماهی سازگار است . ولی ممکن است غذا به آنها نرسد . می توانید آنها را با تتراها ، آنجل ها و یا دیسکس نگه داری کنید.

تولید مثل :  تکثیر آنها در اسارت سخت است .

رژیم غذایی : فیل ماهی هااصولا جز ماهی های لاشه خور آکواریوم هستند این ماهی به میگوی آب شور ، کرم خونی و غذای زنده علاقه مند است ولی معمولا با پولکی ها سازگار نیستند .

 

 

انجمن علمی دانشجویی شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با همکاری مرکز تحقیقات شیلات بسیج دانشجویی استان مازندران بر گزار می کند:

دومین همایش دانشجویی علوم شیلاتی

با محوریت :

تکثیر و پررش_ صید و بهره برداری از آبزیان _ اکولوژی آبریان

تغذیه و غذای زنده _ فرآوری آبزیان _ بیماری آبزیان 

آخرین مهلت ارسال مقالات: 25 فروردین ماه 1391

http://uploadkon.ir/uploads/029c77cda560a28e609723ab5bcd874e.jpg

 



ادامه مطلب ...

 خواص بالینی :

* چربی امگا3 موجود در گوشت ماهی در جلوگیری از سکته مغزی ، لخته شدن خون در عروق چشم، مغز و سایر اندام ها نقش مهمی دارد.
* چربی امگا3 سبب کاهش میزان تری‌گلیسیریدها می‌شود.
* چربی امگا3 یک اسید چرب است که نقش عمده‌ای در جلوگیری از آرتریت‌ها(تورم مفاصل) دارد.
* چربی امگا3 نقش ضد سرطان دارد.
غذای تهیه شده از آبزیان، مغذی و پرارزش است.
غذای پرارزش به غذایی گفته می‌شود که دارای مواد و عناصر غذایی لازم برای حفظ سلامت بدن و فاقد مواد غیر لازم و مضر می باشد. غذاهای حاصل از آبزیان در عمل جزو این دسته از غذاها به حساب می‌آیند، زیرا علاوه بر داشتن پروتئین پرارزش و کافی، دارای انواع متعدد و مقادیر مناسبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده و در عین حال، دارای مقادیر کمی چربی و کلسترول هستند.

 ماهی درمانی

چه خوب است اگر بتوانیم در مصرف مواد غذایی هم، مانند هر کار دیگری برنامه‌ریزی کرده و غذاها را نه تنها برای سیر شدن، بلکه به دلیل تامین نیازهای واقعی بدن و جلوگیری از بروز عوارض و بیماری های متعدد مصرف کنیم.
مصرف ماهی سبب افزایش رشد در کودکان، بالا بردن بهره هوشی و افزایش طول عمر می‌شود و در درمان بیماری‌های گواتر، کاهش فشارخون ، درمان سردردهای میگرنی و بیماری‌های کلیوی ، کاهش سرطان پستان در زنان و کاهش خطر بیماری آلزایمر، تاثیر به سزایی دارد. کارشناسان مواد غذایی مصرف سه وعده ماهی در هر هفته را توصیه می‌کنند.برای سالم ماندن ماهی بخورید
در بسیاری از جوامع نصف مرگ و میرها در اثر تصلب شرائین است که حاصل تجمع کلسترول و ایجاد رسوب در عروق خونی است که سبب مسدود شدن رگ‌های تغذیه‌کننده قلب و در نتیجه حملات قلبی و مغزی می‌شود. با کاربرد یک رژیم غذایی مناسب می‌توان احتمال مبتلا شدن به این مشکلات را به میزان چشم‌گیری کاهش داد.غذاهای دریایی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشند. توجه داشته باشید که میگو دارای کلسترول زیادی می باشد، اما با این حال مقدار کلسترول در میگو کمتر از مقدار آن در گوشت قرمز است.به طور کلی 84 گرم ماهی دارای 120 کالری می باشد.گوشت ماهی دارای ویتامین های B، A و D ، کلسیم و فسفر و دارای مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم می باشد. ماهی هایی که در آب های شور زندگی می کنند، دارای مقدار زیادی یُد می باشند. لازم به ذکر است که ماهی دارای مقدار بسیار کمی سدیم می باشد و به همین خاطر برای رژیم های کم نمک توصیه می شود. متخصصان تغذیه برای همه افراد به خصوص بیماران قلبی، مصرف دو بار ماهی در هفته(هر بار 90 گرم) را سفارش می کنند.چربی ماهی مفید است و چربی گوشت قرمز مضر، زیرا چربی گوشت قرمز از نوع چربی های اشباع می باشد، اما چربی ماهی از 2 نوع اسید چرب غیر اشباع امگا 3 به نام های EPA و DHA است.

آبزي پروري : آموزش كشت دافني (موينا)

از آنجايي كه دافني از غذاهاي زنده مهم در صنعت تكثير و پرورش آبزيان آب شيرين محسوب ميشود تصميم گرفتم در خصوص تكثير اين سخت پوست باارزش توضيحاتي را در سایت بگنجانم :
دافني ها كلادوسرهاي سخت پوست كوچك آب شيرين با نام عمومي خاكشي هاي سخت پوست هستند. اين نام عمومي فقط بدليل سايزشان نبوده بلكه بدليل حركت جهشي ناگهاني وكوتاهشان در آب است.جنسهاي دافني و موينا بشدت خويشاوند مي باشند. آنها در سرتاسر جهان وجود دارند وتمام آنها به دافني معروف هستند. دافني داراي بدني كه شامل سر وتنه هستند ( شكل 1) آنتن ها (شاخك ها) ابزار اصلي موقعيت يابي هستند.چشمان مركب بزرگ زير پوست در دو.................................

 

 



ادامه مطلب ...

پرورش ماهی در شالیزار

مکان یابی
اجرای نقشه طرح
آماده سازی زمين و کشت برنج
کشت بچه ماهيان
عملیات داشت برنج
مراقبتهای ویژه پرورش ماهی
برداشت برنج
پرورش ماهی بعد از برداشت برنج و صيد ماهی


در شاليزار مي توان علاوه بر توليد برنج , ماهي نيزپرورش داد. شالیزارهايي كه داراي آب كافي وزمين مناسب ومسطح باشند , مي توانند جهت پرورش ماهي كپور مورد استفاده قرار گيرند , بدين ترتيب كه يك پناهگاه كوچك در پايين دست مزرعه برنج احداث مي شود ودر اوايل بهار بچه ماهيان را به داخل اين پناهگاه مي ريزيم و تا زمانيكه شاليزار آماده مي شود ودر آن نشاء كاري صورت...........................



ادامه مطلب ...

آشنایی با میگو و طریقه پرورش آن

پرورش میگو

گونه‌های میگوی آب شیرین جنس Macrobrachium در سراسر مناطق گرمسیری و نیم گرمسیری جهان پراکنده‌اند. این گونه‌ها در اغلب آبهای شیرین داخلی شامل دریاچه‌ها ، رودخانــه‌ها، باتلاقها ، نهرهای آبیاری ، کانالها و استخرها یافت می‌شوند. اغلب گونه‌ها در مراحل نخستین چرخه زندگیشان به آب لب شور نیاز دارند و بنا بر این در آبهایی یافت می‌شوند که مستقیم یا غیر مستقیم به دریا می‌پیوندند، هر چند بعضی از آنها چرخه زندگیشان را در دریاچه‌های داخلی آب شور یا آب شیرین کامل می‌کنند. بعضی از.......................

 



ادامه مطلب ...
پيوندها
  • شیلاتی های دریا دل
  • شیلات
  • کیت اگزوز
  • زنون قوی
  • چراغ لیزری دوچرخه

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان انجمن علمی شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و آدرس anjomaneshilat.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 33
بازدید دیروز : 15
بازدید هفته : 49
بازدید ماه : 48
بازدید کل : 266175
تعداد مطالب : 106
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت

<-PollName->

<-PollItems->

.


IranSkin go Up

.

نیت کنید و اشاره فرمایید